Korunt Agregalı Yüzey Sertleştirici
Çimento esaslı, korund agregalı, orta ve ağır yüklere karşı aşınma direncini yükselten yüzey sertleştiricisidir.
Aşınma Dayanımı (28 gün) |
≤2,5 cm³/50 cm² |
Basınç Dayanımı (28 gün) |
≥ 50,00 N/mm2 |
Eğilme Dayanımı (28 gün) |
≥ 7,00 N/mm2 |
Yapışma Dayanımı (28 gün) |
≥ 2,00 N/mm2 |
Çarpmaya Direnç (28 gün) |
Sınıf II |
Mekanik aşınma dayanımı aranan ve tozuma yapmaması istenilen taze beton yüzeyler üzerine uygulanır.
YAPFLOOR® 300 uygulanacak alanın taşıyıcı betonu en az C25 sınıfında olmalıdır. Uygulama yapılacak taze betonun yüzeyi tepsi
perdahı ile perdahlanmalı, tahta mala ile düzeltilmiş olmalıdır. Ortam sıcaklığı +5°C ile +30°C arasında olmalıdır.
Ortam sıcaklığı +5°C ile +30°C arasında olmalıdır. Çok nemli ve/veya çok sıcak havalarda uygulama yapmaktan kaçınılmalıdır.
Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulanmamalıdır.
Taşıyıcı beton üzerinde gezilebilir duruma gelinceye kadar beklenilmelidir. Uygun zaman, betonun üzerine çıkıldığında 0,5-1,5 cm derinliğinde ayak izi kalacak kadar sertleşmiş olmasıdır.
Ano genişliği ve tüketim miktarlarına göre YAPFLOOR® 300 torbaları anoların kenarlarına dizilmelidir. YAPFLOOR® 300 bütün yüzeye serpme metodu ile dağıtılır. Malzeme yüzeye öbekler halinde bırakılmamalı, mümkün olduğu kadar homojen dağılım sağlanmalıdır. Ayrıca ürün içindeki agregaların ayrışmaması için uzak mesafelere serpme yapılmamalıdır.
Bu işlem elle veya özel serpme ekipmanları ile yapılabilir. Serpilen malzemenin betonun suyunu çekerek renk değiştirmesi beklenmelidir. Homojen şekilde serpilen ve suyu çekerek rengi değişen YAPFLOOR® 300 tepsi perdahı ile sıkıştırılarak beton ile bütünleşmesi sağlanır. Daha sonra bıçak perdahına geçilir ve istenilen parlaklık elde edilene kadar bu işlem sürdürülür.
YAPFLOOR® 300 tüketimi 5 kg/m² olarak belirlenmiştir. Ortam sıcaklığı ve hava sirkülasyonuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
YAPFLOOR® 300 uygulamasında en iyi sonuç için ortam sıcaklığının +5°C ile +30°C arasında olması ve kötü hava şartlarında gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Uygulama, uzman uygulayıcı ekipler tarafından yapılmalıdır. Anolar arasına beton dökülürken vibrasyonlu mastar kullanılarak beton sıkıştırılmalıdır. Beton yüzeyine çıkan su uzun kollu tahta bir mastar ile süpürülerek alınmalıdır. Donatı yerleştirme işleminde; demir donatı veya hasır çelik, ano sınırları dışına taşırılmadan yerleştirilmeli ve bağlanmalıdır. Pas payı belirlendikten sonra demir donatı veya hasır çelik yerine yerleştirilmelidir. Pas payı yerleştirilmesi ile alakalı konstrüktif bilgiler, TS 500’de (Betonarme Yapıların Tasarım ve Yapım Kuralları Yönetmeliği) yazılıdır. Tek kat donatı kullanılacak ise donatının beton kalınlığının ortasına döşenmesi sağlanmalıdır. Yüzer şap uygulamalarında eski beton üzerine polietilen örtüler serilerek dökülecek şap betonunun eski betona yapışması engellenmelidir. Döşemede meydana gelecek şekil ve yer değiştirmelerinin betonda çatlak oluşturmadan kontrol edilebilmesi için, soğuk ve çatlak kontrol derzleri teşkil edilmelidir. Kullanılan ekipmanlar, uygulama sonrasında mutlaka su ile temizlenmelidir .
25 kg’lık Kraft Torba, 1500 kg’lık (60 torba) ahşap palet.
Temiz, kuru ve nemden arındırılmış ortamda +50C ile +350C arasında, direkt güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde depolanmalıdır. Suya, dona ve ağır hava şartlarına karşı korunmalıdır. En fazla 10 kat istifle depolanmalıdır. Belirtilmiş depolama koşullarına uyulması kaydı ile depolama ömrü üretim tarihinden itibaren en fazla 12 aydır.
Öncelikle uygulama yapılacak alanlarda gerekli tüm İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri alınmalı ve işlemler teknik bilgi ile donanıma sahip kişilerce yapılmalıdır. Yapılan tüm çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği talimatlarına uyulmalıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği talimatları gereğince belirtilen iş elbiseleri, koruyucu eldiven/gözlük/maske benzeri tüm iş güvenliği ekipmanlarının uygulama esnasında kullanılması zorunludur. Ürünün deri ve göz ile teması kesinlikle önlenmeli, böyle bir durumda hemen bol su ile ürünün temas ettiği yer yıkanmalı ve zaman geçirmeden tıbbi yardım alınmalıdır. Daha fazla bilgi için Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) incelenmelidir. Ayrıca ürünün uygulanması; yeterli teknik bilgiye, donanım ve deneyime sahip kişilerce yapılmalıdır. Bu konudaki sorumluluk münhasıran kullanıcıya aittir.
İş bu bilgi föyünde verilen tüm bilgiler tavsiye mahiyetindedir. Tüm ürünler teknik bilgi ve donanıma sahip kişilerce tavsiyelerde göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Tüm kullanımlar esnasında veya sonrasında meydana gelebilecek sonuçlardan YAPKİM Yapı Kimya San. A.Ş. sorumlu tutulamaz. İş bu doküman yenisi düzenleninceye kadar geçerli olup eski basımları hükümsüz kılar. YAPKİM Yapı Kimya San. A.Ş. ürünün niteliğinde değişiklik yapabilir. Ürün kullanımı sırasında güvenlik tedbirlerinin alınması zorunludur. Bu tedbirler yukarıda örnek olarak sayılanlardan ibaret olmayıp, tüm güvenlik tedbirlerinin alınması münhasıran kullanıcının sorumluluğundadır.
Yapkim Renginizi Seçin!
YAPKİM®
YAPBOND®
YAPBUILT®
YAPFLOOR®
YAPGUARD®
YAPSEAL®
YAPWALL®
YAPWALL®